Historia

1986

IKU bändi on perustettu vuoden 1986 lopulla. Ensimmäisessä versiossa soittivat Ikun lisäksi: Petteri Häyhä - Basso, Jyrki Laine - Kosketinsoittimet ja Janne Ora - Rummut. Tämä versio ei kauaa pysynyt koossa, koska Laine ja Häyhä liittyivät Rosanna-bändiin.

1987

Vuonna 1987 koottiin suurin IKU kokoonpano, joka ehti tehdä keikkojakin jonkun verran ja yhden singlen: "Kohti tuntematonta / Myöhässä taas" (Flamingo, se punainen pilvilevy). Levy otettiin hyvin vastaan ja sitä soitettiin myös radioissa. Kokoonpanossa mukana olivat: Kari Heiskari - Basso, Marko Honkanen - Laulu, Iku - Kitara & laulu, Petri "Puppe" Oksanen - Koskettimet, Janne Ora - Rummut ja Jussi Laine - Saxofoni

1988

Keväällä Heiskarin Kari lähti Juliet Jonesin Sydämeen ja Janne Ora opiskelemaan lehdistöön. Tilalle tulivat J-P Roininen alias Rene bassoon ja Petri Hissa rumpuihin. Honkasen Markon teatterihommien vuoksi kokoonpano hajosi muutaman keikan jälkeen ja jäljelle jäivät vain Iku ja J-P. Yhdessätuumin Iku ja J-P päättivät perustaa trion, jota on helpompi hoitaa, koska miehistöä on puolet vähemmän. Pian löytyikin oiva rumpali: Aki Honkajärvi.

1989

Tiiviin treenailun jälkeen yhteinen sävel löytyi 1989 ja tehtiin sinkula: "Tämän päivän turhuus / Pelon varjot" - West Coast Records. Keikkoja tehtiin ja levy soi hyvin. Päästiin tekemään ensimmäistä pitkäsoittoa -89 loppuvuonna ja toinen sinkkulohkaisu ilmestyi: "Erämaat / Bukarest palaa" - West Coast Records.

1990

Ensimmäinen IKU LP "Mustaa Valoa" ilmestyi helmikuussa -90. "Levy menestyi kohtalaisesti ja keikkoja tehtiin ja pari TV esiintymistäkin siinä oli, oltiin hittimittarissa (jos nyt oikein muistan sen ohjelman nimen) toisena heti Cliftersin jälkeen, biisinä meillä oli siinä "Eteenpäin". Lisäksi Loppusointuja biisistä tehtiin video. "Uhrit"-biisi oli siinä toisessa TV taltioinnissa. Kaikenlaista kyllästymistä siinä oli, elämän normaalia mullistusta ja levy-yhtiö hajosi."

1991

Iku pääsi tekemään toista levyä vuonna 1991 Propaganda Recordsin Kill City levymerkille. Syntyi LP "Ruusuja Ja Ohdakkeita" ja singlelohkaisu "Ruusuja ja ohdakkeita / Marjanpoimijat". Levy oli jo ihan toisenlaista Ikua, teknisempää soittoa ja joukossa oli vähän jopa psykedeelista juttua. Ikun Ja Jussi Hakulisen yhteisestä "Avain"-biisistä tehtiin video.

1992

Bändi rakoili taas erinäisistä syistä ja vuonna -92 kosketinsoittimiin tuli taas Oksasen Puppe joksikin aikaa, kunnes katosi taas Turun yöhön. Tuli telakkavaihe ja Iku ja J-P soittivat NOIN 7 VELJESTÄ -bändissä. Kun yhtyeen kosketinsoittaja ja kaikkien hyvä kaveri Ville Borgersen kuoli autokolarissa, ei ollut enää oikein intoa jatkaa.

1993 - 1996

IKU -bändi alkoi taas soittelemaan vuoden tauon jälkeen, ja tehtiin omakustanteena maksicd-sinkku Haloo. Vuonna 1993 tuli Sami Valverinne mukaan kuvioihin kosketinsoittajaksi. Sami siirtyi soittamaan rumpuja eräällä keikalla kun Aki ei saapunutkaan paikalle. "On muuten hatunnoston arvoinen suoritus siirtyä koskettimista rumpuihin treenaamatta ja suoraan keikalle, no Samppa on kyllä silti rumpali enemmän ja rumpujen taakse se jäikin seuraaviin kokoonpanoihin, kävipä siellä rumpalin paikalla joillakin keikoilla myös Kauniston Antti". Ahti Impola tuli mixaustiskin takaa vuonna -94 soittamaan koskettimia. "Sitten meillä oli kaksi taustalaulajatyttöäkin johonkin aikaan 95 - 96".

1996 - 2002

Iku meni kimppaan Neumannin kanssa ja soitti duokeikkoja vuosina 96 - 99 parisen sataa. Lindroosin Joni tuli rumpuihin, Sami taas takaisin koskettimiin vuonna 97 ja alettiin taas treenaamaan. Lisäksi bändin nimeksi tuli Toinen Kierros. Vuonna 1999 tehtiin pitkäsotto "Tyylirikkoja Heiskasen Baarin Jukeboxissa" - Propaganda Records. Toinen Kierros oli "Jyrkissäkin", jossa se esitti biisit: "Hyvää matkaa" ja "Ruusuja ja ohdakkeita(versio 2)" Mukaan bändiin tulivat lisäksi Krisse Wetterstrand - Congat & lyömäsoittimet ja Jussi Reunamäki - kosketinsoittimet. Vuonna 2000 alettiin tekemään uutta lättyä, jonka nimeksi tuli "Kulta Groove" - Propaganda Records, 20 biisin eepos.

2003-

Vuonna 2003 alkoi taas Iku -bändin vaihe ja kolmannen pitkäsoiton tekeminen, synnytys sujui helposti ja levy sai nimekseen "Tähtihetkiä". Nimikkobiisi kuvaa sarkastisesti 90 lama-ajan tunnelmia. 2004 syyskuussa levy valmistui ja haluamme kuulla sinunkin kommenttisi siitä.

Iku Tukiaisen bändihistoriikki:

1977-1980
Bloodshot Rollin
1981-1982
Nova, myöhemmin Mike Ortiz Band
1981-1985
Wanha Laine
1985
Villi Linja
1985-1986
Jussi Hakulinen, myöhemmin Kinsky
1987
Amazing Sound Orchestra
1987-1994
Iku
1992-?
Noin 7 veljestä
1996-1999
Neumann Duo
1997-2002
Toinen Kierros
2003-
Iku